Slusari anunță că deputații din „Platforma DA” nu au COVID, cere reluarea ședințelor Parlamentului și spune că „Înțelege frica lui Dodon”

 

Fracțiunea Platforma DA iesă din autoizolare. Toate testele la COVID-19 ale deputaților noștrii sunt negative.

Categoric nu susținem ideea unor deputați din majoritatea parlamentară să bloceze activitatea legislativului pentru 2 săptămâni. Nu ar trebui să existe nici o diferență dintre aleșii poporului și medici, polițiști, vameși din prima linia, care imediat după testarea se întorc la muncă.

Înțelegem frica lui Dodon față de comisia parlamentară de anchetă, care foarte curănd poate să investigheze actele de corupție și de îmbogățire ilicită a președintelui. Dar Parlamentul trebuie să muncească. Suntem republica parlamentară.

La 1 mai deja avem un deficit bugetar pe patru luni mai mare decât deficit bugetar pentru întregul anul 2019. Totodată, majoritatea parlamentară, prin introducerea carantinei artificiale, tergiversează adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale, ultima condiția pentru legislativ în vederea obținerii tranșei a doua din asistența macrofinanciară UE în valoarea aproximativă de 600 mln. lei în forma de credit facil și grant.

Totodată, Parlamentul ar trebui în scurt timp să voteze niște proiecte de importanță majoră pentru sprijinul medicilor, pensionarilor, producătorilor autohtoni, fermierilor ect. Urmează să ne clarificăm cum declarăm starea de forța majoră pentru business, astfel încăt agenți economici și antreprenori-persoane fizice ar avea posibilitatea legală la restructurarea datoriilor.

În acest context, fracțiunea Platforma DA cere convocarea azi a Biroului Permanent pentru stabilirea următoarei ședințe plenare pentru vineri, 29 mai.

Alexandru Slusari / facebook.com


Preluat de la: Timpul.md