Și-a depășit propriul record. Un austriac a stat în gheață 2 ore, 30 de minute şi 53 de secunde

Josef Koeberl, un înotător din Austria, a stabilit sâmbătă un nou record mondial la stat în gheaţă. El a reuşit să reziste la temperatură extrem de scăzută mai bine de două ore și jumătate, transmite agenția de știri EFE, citată de b1.ro.

Austriacul Josef Koeberl este cunoscut în ţara sa drept ”omul de gheaţă”. De curând, sportivul a reuşit să-şi doboare propriul său record mondial, stând în picioare într-o cabină plină cu cuburi de gheaţă timp de două ore, 30 de minute şi 53 de secunde, îmbrăcat doar într-un costum de baie.

Noul record a fost înregistrat în piaţa centrală din Melk, oraş istoric situat la 80 de kilometri vest de Viena, unde zeci de persoane l-au susținut pe excentricul sportiv.

Koeberl nu a dorit doar să-şi depăşească recordul precedent, ci şi să lanseze un mesaj de conştientizare cu privire la criza climatică şi la topirea gheţarilor.

”În Germania există cinci gheţari. Oamenii de ştiinţă spun că în numai zece ani va mai rămâne unul singur. Am doi copii şi în viitor vreau să merg cu ei pe un gheţar, să-l vadă, să poată fi pe el. Vom avea o problemă în următorii 10, 20 de ani, dacă nu facem nimic pentru a schimba lucrurile”, a explicat sportivul austriac.

Josef Koeberl speră că, în momentul în care politicienii şi întreprinzătorii îi vor vedea realizarea îi vor asculta mesajul şi vor deveni conştienţi de enorma pierdere pe care ar presupune-o dispariţia gheţarilor.

Ideea de a petrece cât mai mult timp cu putinţă într-o cabină cu gheaţă i-a venit lui Koeberl pe când era intervievat pentru un program de televiziune austriac. Atletul înregistrase deja câteva recorduri de înotat în ape îngheţate şi a decis că, în timpul interviului, va răspunde la întrebări aşezat într-o cadă plină de cuburi de gheaţă, pentru a-şi demonstra rezistenţa la temperaturile scăzute.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie