După mai bine de două luni la Terapie Intensivă, un pacient cu COVID a fost dus de doctori să vadă marea

Un bolnav de COVID-19 din Barcelona, care se află la Terapie Intensivă de mai bine de două luni, a fost dus de medici să vadă marea. Francisco Espana spune că cele doar câteva minute petrecute acolo i-au schimbat starea de spirit şi i-au dat forţe noi să lupte cu boala.

„Nu ştim niciodată ce se va întâmpla peste o secundă. Trebuie să ne bucurăm de prezent. M-am trezit înconjurat de patru pereţi, acoperit de plapume. Mă întrebam ce caut aici.”, a povestit pacientul, Francisco Espana.

Francisco Espana povesteşte că a trecut prin momente groaznice în cele două luni petrecute pe patul de spital.

„Acum deja am permisiunea la mici ieşiri afară. Dacă apoi îmi vor permite să beau o bere la cantina spitalului, va fi suficient pentru mine.”, a menționat pacientul, Francisco Espana.

Medicii spun că organizează astfel de ieşiri pentru pacienţi întrucât acestea aduc un beneficiu considerabil asupra stării lor emoţionale.

„Sunt pacienţi care petrec mult timp în spital şi nu au posibilitatea să vadă lumina zilei. Dacă ies pentru puţin timp şi simt aerul curat şi soarele, totul este diferit. Ei devin mult mai liniştiţi.”, a afirmat asistentul medical, Andrea Escanuela.

Astfel de ieşiri la mare au început să fie organizate de acest spital în urmă cu doi ani. Din aprilie, însă, programul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.


Preluat de la: Publika.md