Şeful cimitirului Sfântul Lazăr şi cinci subalterni reţinuţi de ofițerii CNA vor fi suspendaţi din funcţie

Şeful cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală şi cei cinci subalterni reţinuţi ieri de Centrul Naţional Anticorupţie vor fi suspendaţi din funcţie, a declarat directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boţan.

Ea susţine că directorul de la Sfântul Lazăr avea un salariu lunar de aproximativ 8 mii de lei. Pentru a preveni actele de corupţie, angajaţii cimitirelor din oraş vor fi detaşaţi în funcţie.

„Acum noi practic am schimbat o bună parte din lucrători din diferite cimitire au mers la Sfântul Lazăr şi vom face rotaţia asta ca să-i schimbăm periodic”, a menționat Ludmila Boţan.

Centrul Naţional Anticorupţie a făcut ieri publice imagini filmate cu camera ascunsă în birourile angajaţilor de la Cimitirul Sfântul Lazăr. În filmuleţe, funcţionarii ar cere mită de la cei care vin să-şi înmormânteze rudele sau care vor să rezerve un loc de veci.

Procurorii Anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele şi locurile de muncă ale celor reţinuţi, de unde au ridicat peste 700 de mii de lei, în monedă naţională şi valută.

Potrivit CNA, suspecţii ar fi cerut în afară taxei de stat de 1051 de lei pentru un loc de veci, plăţi suplimentare care ajungeau la 7000 de lei pentru un loc. Totodată, cei care voiau să rezerve un anumit loc în cimitir, trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4600 de lei.

 


Preluat de la: Publika.md