Locuitorii dintr-o zonă a oraşului Codru, nevoiți să suporte praful şi gălăgia produse de maşinile care trec pe drumul de lângă casele lor

De două săptămâni, oamenii care locuiesc în zona nouă a oraşului Codru, municipiul Chişinău, nu mai au parte de linişte. Ei sunt nevoiţi să suporte praful şi gălăgia produse de sutele de maşini care trec zilnic pe drumul de lângă casele lor.

În mod normal, accesul în zonă e destinat doar riveranilor, adică persoanelor care locuiesc în cele aproximativ 70 de case. Mai mult, oamenii plătesc anual pentru întreţinerea drumului. Acum, toţi şoferii trec pe acolo, deoarece şoseaua principală, care face legătura cu oraşul Ialoveni şi duce spre alte trasee naţionale, e în reparaţie.

Localnicii se plâng că viaţa le-a devenit un calvar.

„Dacă speli şi scoţi o haină la uscat, e imposibil, când o scuturi, iese colb din ea. Ferestrele nu pot să le deschid, este o căldură în casă. Suntem ca la puşcărie, nu alta, am şi copil de două luni şi jumătate.”

„Drumul ăsta de la noi mai era cum mai era, dar acum fac reparaţie la drumul de la cimitir, nu au coordonat cu noi, dar au decis să facă drum de ocolire pe aici. L-au distrus complet după cum vedeţi.”

„Noi în fiecare an punem bani şi-l reparăm, câte o mie, două mii de lei, fiecare cât poate. Am cumpărat şi pietriş, iar totul se face din banii noştrii. Autorităţile nu ne-au ajutat niciodată cu nimic.”

Muncitorii de la drumul principal spun că reparaţiile se vor întinde până în primăvară.

„Reparăm 700 de metri de drum, se frezează, se face capital. Mai avem de lucrat vreo jumătate de an.”, a spus un muncitor.

L-am contactat pe primarul oraşului Codru Vladimir Munteanu pentru a ne oferi o reacţie. Acesta ne-a spus însă că nu vrea să vorbească nici la cameră, nici la telefon. Cu toate astea, Munteanu spune s-a întâlnit deja cu locuitorii din zona nouă a oraşului şi le-a promis că va găsi soluţii.


Preluat de la: Publika.md