Secretele surprinzătoare ale navelor de croazieră

Pe navele de croazieră nu există ofițeri de poliție, însă echipa de securitate poate decide dacă cineva a încălcat codul de conduită al liniei de croazieră și îi poate trimite de oameni la închisoare. Bineînțeles, vorbim de camere care au doar un pat și o baie, fără gratii de fier ca o celulă tradițională.

Apoi, în primul port persoanele vor fi predate autorităților.

Aceste camere sînt folosite deseori pentru a reține oaspeții care comit agresiuni sau care dețin substanțe ilegale. Totodată, navele de croazieră transportă milioane de pasageri în fiecare an și nu este neobișnuit să apară decese la bord.

Cele mai multe nave sînt obligate să aibă o morgă. Este de obicei o mică încăpere frigorifică pe puntea cea mai joasă a navei.

Multe nave nu au o punte cu numărul 13. Și asta din cauza superstiției conform căreia numărul e ghinionist. Navele care au o punte 13 o folosesc de obicei pentru zonele publice, nu pentru cabine. Pentru echipaj există mai multe facilități speciale cum ar fi piscine ascunsele.

La bordul navelor se află de obicei peste 1.000 de membri ai echipajului.

Pe punțile inferioare special pentru cei sînt zone de relaxare: restaurante, baruri, săli de jocuri și săli de sport. Se fac și evenimente pentru angajați, iar pe cea mai mare navă de croazieră din lume există un cartier întreg pentru membrii echipajului, care are inclusiv balcoane virtuale cu ecrane care arată în timp real priveliștea de afară.


Preluat de la: Noi.md