Secretarul de Stat al SUA: Moldova a arătat lumii că este o ţară mică, cu o inimă mare

Republica Moldova a arătat lumii că este o ţară mică, cu o inimă mare. Este mesajul de felicitare al secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, adresat poporului moldav la 31 de ani de la proclamarea independenței.

„SUA este alături de poporul Republicii Moldova în eforturile acestuia de a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială şi de a rezista influenţei străine din partea actorilor care încearcă să se interfereze în integrarea europeană a republicii. Continuăm să sprijinim reformele democratice ale guvernului Republicii Moldova şi eforturile acestuia de a lupta împotriva corupţiei şi de a construi o economie care să funcţioneze pentru toţi moldovenii. Statele Unite felicită Republica Moldova pentru progresul şi hotărârea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm în continuare relaţia bilaterală, înrădăcinată în valorile noastre democratice comune”, a menționat Antony Blinken.

Un mesaj de felicitare de Ziua Independeței Republicii Moldova a transmis și ambasadorul SUA la Chişinău, Kent Logsdon.

„SUA se mândreşte să vă fie partener de 30 de ani. Am conlucrat pentru a aboli provocările imediate şi pentru a construi o republică democratică, prosperă, sigură, care e parte a lumii libere. Ne angajăm să susţinem reformele dumneavoastră pe calea integrării europene a ţării. Cetăţenii moldoveni au impresionat omenirea cu puterea şi solidaritatea lor atunci când şi-au deschis casele pentru refugiaţii din Ucraina”, a menționat diplomatul american într-un mesaj video. 


Preluat de la: Publika.md