Scopul lui Filat este de a nu-i permite Maiei Sandu să ajungă în turul doi la prezidenţiale

Avocatul Ion Dron consideră că implicarea în politică a lui Vlad Filat, care a fost ales recent în funcţia de preşedinte al PLDM, are ca scop să nu-i permită Maiei Sandu să acceadă în turul doi la prezidenţialele din 1 noiembrie. Dron a remarcat că Filat „o terfeleşte” pe Maia Sandu, însă nu atinge Platforma DA.

Ion Dron a declarat, în emisiunea sa de pe Facebook, că Igor Dodon nu doreşte să ajungă în turul doi cu Maia Sandu, pentru că o eventuală victorie a lui în faţa Maiei Sandu ar putea să nu fie recunoscută de Occident.

Din acest motiv, spune avocatul, Igor Dodon ar fi pus la cale un plan, prin intermediul lui Vlad Filat, de denigrare a Maiei Sandu pentru a nu-i permite să ajungă în turul doi.

„Oricare candidat e valabil pentru Igor Dodon în turul doi, numai nu Maia Sandu. Ştiţi de ce? Fiindcă dacă se reuşeşte ieşirea în turul doi a lui Andrei Năstase sau a altcuiva, Dodon va câştiga, iar Occidentul poate acepta acest lucru. Occidentul nu va accepta ca Maia Sandu să nu câştige aceste alegeri. Vor fi făcute toate exerciţiile ca Maia Sandu să câştige aceste alegeri. Nu vreau să fac conexiuni cu ceea ce se întâmplă în Belarus, dar atât Occidentul, cât şi Rusia doresc schimbarea foştilor vasali şi din Belarus, şi din R. Moldova”, a explicat Ion Dron, transmite adevarul.ro 

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a venit cu o propunere către PAS şi Platforma DA, ca cele trei formaţiuni politice să iniţieze un dialog cu privire la desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. PAS a respins oferta, iar PLDM a lansat un atac la adresa Maiei Sandu

 


Preluat de la: Timpul.md