Schema cu ruda implicată în accident continuă să lase victime

Sub pretextul necesității de bani pentru intervenții chirurgicale sau servicii juridice, convingeau victimele să le transmită sume de bani, între 100.000 și 382.000 de lei.

În ce constă schema „ruda implicată în accident”

Escrocii contactează persoane necunoscute și încercă să obțină beneficii financiare sau alte avantaje, pretinzînd că un membru al familiei lor a fost implicat într-un accident rutier și necesită asistență financiară urgentă. Este alarmant faptul că, în unele cazuri, escrocii au reușit să păcălească cetățenii, aceștia venind chiar la adresa victimelor pentru a lua banii solicitați.

Poliția din Bălți îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să verifice întotdeauna informațiile înainte de a furniza ajutor financiar sau în orice alt mod. În cazul în care sînteți contactați de persoane care susțin că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier, se recomandă solicitarea de detalii specifice și contactarea directă a persoanei în cauză sau a altor surse de încredere pentru a confirma veridicitatea informațiilor.

Cîte dosare penale a deschis poliția din Bălți

De la începutul anului 2024, polițiștii din Bălți au deschis șapte dosare penale care urmează schema „ruda implicată în accident”. În cazul a șase dosare, suspecții au fost identificați, iar pe un caz cercetările continuă.

Este important să raportați imediat astfel de incidente autorităților pentru a preveni alte tentative de escrocherie și pentru a proteja comunitatea împotriva acestui tip de fraudă.


Preluat de la: Noi.md