Scheletul „Regelui dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă uriașă (VIDEO)

Scheletul unui dinozaur T.Rex botezat Stan a fost vândut la o licitație Christie`s cu 32 de milioane de dolari, de patru ori mai mult decât suma estimată inițial. Pragul de opt milioane de dolari a fost depășit după doar două minute de la deschiderea licitației. Câștigătorul este o persoană rămasă anonimă, scrie b1.ro.

Descoperit în 1987, acest schelet reprezintă una dintre cele mai bine conservate și mai mari fosile de T.Rex găsite vreodată. Dinozaurul avea opt tone, 12 metri lungime și patru înălțime. T.Rex-ul prezenta leziuni craniene pe care se poate să le fi dobândit în lupta cu alți dinozauri.

Primul dintre oase a fost descoperit în 1987 de către către Stan Sacrison, un paleontolog amator, în Hell Creek, o zonă care se întinde pe arii din patru state americane. Restul au fost găsite pe parcurs, până în 1992. Abia atunci paleontologii au realizat cu adevărat cât de importantă a fost descoperirea lui Stan Sacrison.

A fost nevoie de mai mult de 30.000 de ore de muncă pentru ca scheletul să fie scos la lumină și refăcut.

Vreme de 20 de ani, Stan a fost subiect de studiu la Black Hills Institute din Dakota de Sud.

Acum, el a fost vândut la o licitaţie Christie`s și s-a bucurat de un succes major. Licitația a pornit de la 8 milioane dar, până la urmă, a fost vândut cu 32 de milioane de dolari.


Preluat de la: Publika.md