Scenariu negru anunțat de OMS: Lumea nu va reveni la vechea normalitate

La 4 luni de la anunțarea stării de urgență în contextul COVID-19, la nivel global continuă să planeze incertitudinea. Guvernele lumii acționează în diferite moduri, proteste ample se desfășoară deja în mai multe state, vaccinurile încă se află în teste, iar pe termen mediu și lung, nimic nu poate fi anticipat. 

În acest context, Organizația Mondială  a sănătății lansează un nou avertisment, pe fondul creșterii numărului de infectări. 

„Lumea nu va reveni la vechea normalitate într-un viitor previzibil. Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acțiunile numeroaselor guverne și persoane nu reflectă acest lucru. Prea multe țări merg în direcția greșită”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Le Figaro. 

Până în prezent, au fost înregistrate peste 12,9 milioane de cazuri de infectări cu noul coronavirus, în 196 de state. Dintre acestea, 6,9 sunt vindecate. 

Bill Gates crede că nu banii ar trebui să dicteze atunci când vine vorba de lupta antiCOVID. În opinia fondatorului Microsoft, vaccinul împotriva coronavirus ar trebui distribuit persoanelor care au cea mai mare nevoie. 

„Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală.

Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuţie bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influenţă de piaţă”, a declarat Bill Gates, potrivit b1.ro.


Preluat de la: Publika.md