Dar din dar se face Rai! Familia cu 11 copii din Făleşti îşi doreşte o casă nouă, unde să aibă loc cu toţii

La 8 luni de la reportajul despre cei 11 copii ai familiei Pascari din satul Suvorovca, raionul Fălești, situaţia a rămas neschimbată. Familia cu 11 copii locuiește de mai mulți ani într-o casă cu două camere și fără utilităţi. Din lipsă de spațiu, copiii dorm pe coridor, iar masa o iau într-o bucătărie de 6 metri pătraţi. Deşi au primit o mulţime de promisiuni, autorităţile nu i-au ajutat să îşi procure o casă. Stau şi acum în aceeaşi locuinţă modestă şi supravieţuiesc din banii câștigați de capul familiei.

În octombrie 2019, primăria îi dădea în judecată pentru șase mii de lei, bani oferiți anterior ca ajutor pentru tratamentul unuia dintre copii. După reportajul nostru, datoria a fost anulată. Problema locuinţei a rămas.

Adela Pascari a fost diagnosticată cu o boală gravă şi a avut nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă. Toți banii adunați de telespectatori au fost folosiți pentru tratament.

Din 2016, familia Pascari nu mai primește niciun ajutor social pentru întreținerea copiilor, deoarece tatăl și fiica cea mai mare sunt salariaţi.

În ianuarie, Adela şi soţul său au depus actele pentru a primi un ajutor social unic, dar nu au primit nimic. Pentru fiecare copil minor ajutorul ajunge la circa 4000 de lei. Asistentul social care are în gestiune dosarul familiei Pascari spune că nu a primit la timp mijloacele necesare.

Familia Pascari vrea să se mute într-o casă nouă, unde să aibă loc cu toţii.

„Am dori, desigur, dacă e posibil, să fie mai aproape de Bălți, ca copiii să aibă posibilitatea să continue școala, să meargă la studii, iar cei mici la grădiniță. Și eu aș avea posibilitatea să-mi găsesc măcar ceva de lucru, ca să-mi susțin soțul, pentru că singur îi vine greu.”, a spus Adela Pascari.

Dacă doriți să ajutați această familie cu mulți copii, puteți lua legătura cu Adela Pascari la numărul de telefon, 078281967.


Preluat de la: Publika.md