SCANDALOS! Ministrul socialist Ciocoi a cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE! Așteptăm reacția Moscovei și a slugilor ei

 Ministrul Aureliu Ciocoi a participat în format de videoconferință la lucrările celui de-al 27-lea Consiliu Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Miniștrii de externe ai celor 57 de state participante la OSCE au abordat evoluțiile în domeniul securității care au avut loc anul curent pe continentul European, precum şi chestiuni de actualitate de pe agenda Organizației pe dimensiunile politico-militară, economică și de mediu, dar și cea umanitară.

În intervenția sa, ministrul Aureliu Ciocoi a atribuit o atenție deosebită conflictelor înghețate care reprezintă o amenințare gravă la adresa securității întregului areal OSCE. Oficialul moldovean a pledat pentru soluționarea pașnică a conflictelor cu respectarea suveranității, integrității teritoriale în frontierele recunoscute în plan internațional, subliniind rolul esențial al prezervării de către statele membre a principiului indivizibilității securității în regiunea OSCE.

Cu referire la procesul de soluționare a conflictului transnistrean, șeful diplomației moldovene a exprimat profunda îngrijorare privind abuzurile regimului de la Tiraspol, inclusiv restricțiile privind libera circulație şi deteriorarea gravă a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, chemând partenerii implicaţi să contribuie pozitiv la remedierea situaţiei.

Aureliu Ciocoi a reiterat poziţia consecventă a Republicii Moldova privind necesitatea retragerii trupelor şi stocurilor de muniţii străine de pe teritoriul țării noastre în conformitate cu statutul de neutralitate prevăzut de Constituție și angajamentele internaționale asumate de către Federația Rusă în cadrul OSCE. În acest sens, a fost exprimată disponibilitatea angajării într-un dialog constructiv cu partea rusă pentru acțiuni concrete privind reluarea procesului de distrugere şi evacuare a munițiilor din depozitele de la Cobasna.

Zaharova (MAE al Federației Ruse) minte cu NERUȘINARE! Armata Rusă se AFLĂ ILEGAL pe teritoriul R. Moldova

 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie