(VIDEO) Stropitul cu apă în parlament este viral. Deputații din sovietul regional Odesa s-au bătut în plen și s-au împroșcat cu apă

Bătaie generală în parlamentul din Odesa. Zeci de deputați s-au încăierat și s-au bătut ca la ușa cortului.

Potrivit presei locale, spiritele s-au încins după ce un grup parlamentari a încercat să purceadă la înregistrarea noilor membri ai Consiliului regional. Inițial, deputații din celelalte fracțiuni au blocat tribuna centrală, iar ulterior totul a degenerat într-o bătaie generală.

Aleșii poporului și-au împărțit generos pumni și s-au stropit abundent cu apă 

După ce deputații s-au calmat, au fost numărate ”pierderile”: au fost deteriorate câteva mese, scaune, dar și tehnică de birou. Totodată, o deputată a apelat la medici, suspectând o fractură a mâinii.

Tribuna a fost deblocată abia seara târziu. Fostul președinte al Consiliului regional Anatolii Urbanschi i-a rugat pe toți cei care nu sunt deputați nou aleși să părăsească sala. 

Ulterior, în sală a venit și noul guvernatori Serghei Grinevețki, care a fost investit în funcție pe data de 1 decembrie.

Sesiunea parlamentară a început la 23.30, deputații noi au depus jurământul și au ales președintele Consiliului regional.

Alegerile locale în regiunea Odesa au avut loc în data de 25 octombrie. În urma scrutinului, în Sovietul regional au acces reprezentanți ai șapte partide.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie