Savanţii din Israel au inventat o mască ce se dezinfectează cu un încărcător de mobil

O echipă de cercetători din Israel a inventat o mască sanitară ce poate distruge coronavirusul prin intermediul căldurii generate de curentul electric de la un încărcător de telefon mobil, relatează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Noua mască este dotată cu un port USB ce se conectează la o sursă de energie, cum ar fi un încărcător standard de telefon mobil, care încălzeşte un strat interior din fibre de carbon până la o temperatură de 70 de grade Celsius, suficient de ridicată pentru a distruge virusurile.

Procesul de dezinfectare durează aproximativ 30 de minute, iar utilizatorii nu trebuie să poarte masca în timp ce aceasta este conectată la încărcător.

Prototipul are aspectul unei măşti sanitare standard N95, cu o valvă în partea frontală şi benzi de susţinere după urechi.

Cercetătorii au depus la sfârşitul lunii martie documentaţia pentru obţinerea unui patent pentru această mască în Statele Unite şi au declarat că poartă negocieri cu sectorul privat pentru comercializarea produsului.

Masca ar putea costa cu un dolar mai mult decât un model obişnuit, de unică folosinţă, au precizat cercetătorii, citaţi de Reuters.

 


Preluat de la: Publika.md