„Sângele unguresc va curge în valuri”, amenință extremiștii ucraineni

 Mai multe reprezentanțe diplomatice ale Ungariei, inclusiv ambasada din Kiev, au primit o scrisoare din partea unor grupări naționaliste care amenință că dacă Ministrul de Externe Peter Szijjarto va intra în țară, „vor acționa”, scrie Daily News Hungary.

Conform sursei citate, nu doar ambasada de la Kiev a primit astfel de mesaje, ci și consulatele din mai multe orașe, între Ujhorod sau Berehove.

În scrisoare, autorii scriu că „sunt sătui” de Ministrul de Externe Szijjarto și de-aceea vor acționa dacă acesta va trece granița.

Ei susțin că Ungaria dorește să ia din teritoriul Ucrainei și din acest motiv vor lua măsuri radicale. „Dacă ministrul vostru vine în Ucraina, pregătiți-vă pentru o uriașă vărsare de sânge, fiind că sângele unguresc va curge în valuri”, se arată în scrisoare.

Ambasada Ungariei la Kiev a anunțat că a făcut deja plângere la Poliție. Cu siguranță, extremiștii ucraineni sunt supărați pentru că Ungaria a făcut numeroase demersuri pentru protejarea comunității maghiare din această țară, în urma unui val de legi care caută să „ucrainizeze” educația din Ucraina.

Conform unor sondaje de opinie, ucrainenii consideră Ungaria ca al doilea cel mai ostil stat la adresa țării lor, după Rusia.

Cel mai prietenos stat este considerat Lituania, urmat de Canada.

 


Preluat de la: Timpul.md