Salvată de vecini! O bătrână din Cahul a ajuns de urgență la spital, după ce a avut de suferit în urma unui incendiu

O bătrână de 84 de ani a ajuns de urgență la spital, după ce a avut de suferit în urma unui incendiu.

Potrivit unui comunicat emis de IGSU, cazul a avut loc în dimineața zilei de ieri, în localitatea Bădicul Moldovenesc din raionul Cahul. Femeia a amplasat salteaua în apropierea sobei, iar la scurt timp materialul de pe aceasta a început să mocnească.

Din fericire, fumul dens a fost observat de rudele acesteia care trăiau în aceiași curte. Oamenii au intrat în casa cuprinsă de fum și au depistat bătrâna inconștientă. Aceasta a fost evacuată de apropiați, care au și apelat serviciul medical, iar ulterior au stins cu forțe proprii salteaua.

Pompierii nu au fost solicitați la fața locului.

Femeia a fost transportată în Secția de Reanimare a spitalului raional. La moment starea acesteia este stabilă.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context angajații IGSU atenționează populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare, în special la exploatarea sobelor. Pompierii îndemnă oamenii să nu amplaseze în preajma surselor de încălzire obiecte combustibile, lenjeriei de pat, sau piese de mobilier, întrucât temperatura ridicată poate duce la izbucnirea incendiilor.

Potrivit IGSU de la începutul acestui an, în țara noastră au avut loc 1 602 incendii în care și-au pierdut viața 87 de persoane.    

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie