Rusia a lansat până acum în Ucraina 3.500 de rachete. Numărul mare de explozii a produs emisii poluante care afectează deja mediul

Rusia a lansat până acum în Ucraina un număr de 3.500 de rachete „inteligente” sau de croazieră, conform ministerului Apărării de la Kiev.

Numărul mare de explozii provocate de bombardamentele din ultimele 6 luni provoacă deja poluarea mediului înconjurător și vor avea impact pe termen lung asupra climei din regiune, informează agenția ucraineană de presă Unian, scrie digi24.ro.

„Exploziile rachetelor provoacă emisii de substanțe poluante în atmosferă, sol și apă și duc la dispariția florei și faunei în regiunile afectate”, a declarat oficialul ucrainean. În plus, conform sursei citate, în jur de 200.000 de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei este minat.

În ultimele șase luni, pirotehniștii ucraineni au neutralizat peste 186.000 de diverse muniții și peste 2.000 de bombe neexplodate. „Vom resimți efectele bombardamentelor rusești asupra sistemului ecologic al Ucrainei zeci de ani de acum înainte”, a spus ministrul ucrainean al Mediului.


Preluat de la: Publika.md