România relaxează restricţiile. Cetăţenii care revin din ţări cu puţine cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 nu vor mai fi obligaţi să stea în autoizolare

Din 15 iunie, cetăţenii României care revin acasă din ţări cu un număr mic de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 nu vor mai fi obligaţi să stea în autoizolare timp de 14 zile. Anunţul a fost făcut de premierul român, Ludovic Orban.

„O să dau câteva exemple ca să înţelegeţi. Este vorba despre ţări cu un nivel redus de răspândire, cum este Austria, Bulgaria, Grecia şi ale ţări de la nivel european”, a spus premierul României, Ludovic Orban. 

Premierul român a mai adăugat că va fi reluat traficul aerian cu ţările pentru care nu va mai fi nevoie de autoizolare. Totodată, în spaţiile publice vor fi permise grupurile de şase persoane, nu de trei cum este acum. Din data de 15 iunie, vor fi redeschise casele de pariuri, jocurile de noroc şi loteria. Ludovic Orban a mai adăugat că, deocamdată, nu s-a decis nimic privind prelungirea stării de alertă, care este în vigoare până în 16 iunie.

O hotărâre în acest sens va fi anunţată la începutul săptămânii viitoare. Până acum, în România au fost înregistrate puţin peste 21 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi aproape 1.370 de decese. 


Preluat de la: Publika.md