România continuă să relaxeze restricţiile privind evitarea răspândirii noului coronavirus

România continuă să relaxeze restricţiile privind evitarea răspândirii noului coronavirus. Din data de 1 iunie, vor fi redeschise terasele şi plajele, va fi reluat transportul internaţional rutier şi feroviar şi se va putea circula între localităţi fără declaraţie pe propria răspundere. Sunt doar câteva dintre măsurile anunţate de preşedintele Klaus Iohannis, în urma unei şedinţe cu membrii Cabinetului de Miniştri.

Liderul de la Cotroceni a menţionat însă că în pofida relaxării restricţiilor, oamenii trebuie să poarte în continuare măşti sanitare în spaţii închise şi să păstreze distanţa socială.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României: „Avem aproape 200 de oameni la Terapie Intensivă, deci nu putem să vorbim despre o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă, în continuare: Atenţie! Atenţie! Atenţie! ”

Iohannis a mai anunţat că tot din data de 1 iunie vor fi permise spectacolele în aer liber cu participarea a cel mult 500 de persoane. De asemenea, se vor putea desfăşura competiţii sportive în aer liber, cu excepţia celor de contact. Pentru că măsurile încep să fie relaxate, pandemia nu va afecta examenele.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României: „Evaluarea naţională se va face începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care va avea loc examenele de bacalaureat.”

Pentru elevii care însă vor fi bolnavi, izolaţi sau carantinaţi în perioada examenelor, vor fi organizate sesuni repetate.


Preluat de la: Publika.md