Restricții impuse de unele state în contextul răspândirii infecției cu COVID-19

Bulgaria, Estonia şi Ungaria au impus unele restricţii în contextul răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Moldovenii care vor să meargă în Bulgaria trebuie să ştie că Guvernul bulgar a extins starea de urgență instituită în țară până pe data de 15 iulie. Cetățenilor statelor non-UE, cu excepția celor care provin din Andorra, Monaco, San Marino, Vatican, Serbia, Bosnia și Herțegovina și Muntenegru le este interzisă intrarea în țară. 

Totodată, pe teritoriul Estoniei au fost redeschise frontierele pentru persoanele care provin din state membre UE. În acest sens, nu se aplică regimul de autoizolare dacă persoanele sunt cetățeni ai statelor membre UE, din spațiul Schengen sau din Marea Britanie, nu prezintă simptome asociate COVID-19 și s-au aflat în ultimele 14 zile în statele cu maximum 15 cazuri de infecție cu coronavirus la 100.000 de locuitori. Pentru cetățenii statelor terțe este restricționată intrarea pe teritoriul țării până pe data de 30 iunie 2020.

Pe teritoriul Ungariei a fost introdus stare de alertă epidemiologică. Cetățenii străini pot intra în Ungaria doar în scop umanitar sau din motive de strictă necesitate. Cetățenii UE și din zona Schengen, precum și cetățenii maghiari care se întorc din aceste țări, pot intra în Ungaria fără restricții. 

Interdicțiile nu se aplică șoferilor transportului rutier internațional de mărfuri.

Informaţii actualizate privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state puteţi găsi AICI.


Preluat de la: Publika.md