Reporter TV, atacat în direct! Un cameraman a intervenit ca să o apere (VIDEO)

Un reporter TV a fost atacat, în timpul unei transmisiuni în direct, la proteste ce au avut loc în Londra, în urma decesului lui George Floyd. Femeia a țipat îngrozită, când un bărbat cu o șurubelniță a pus mâna pe ea.

Jurnalista Sophie Walsh, corespondent TV pentru Channel 9 din Australia, a fost atacată în Parcul Lane din Londra.

Atacul s-a petrecut în timp ce rulau imagini cu proteste violente din Paris, iar jurnalista făcea un voice-over. Astfel, atacul nu s-a văzut pe cameră. S-au auzit, însă, țipetele jurnalistei.

„Îmi pare rău, cineva tocmai a venit și a încercat…Un bărbat tocmai a venit și a pus mâna pe mine. Nu este înarmat. A venit pur și simplu și m-a apucat”, a spus reporterul TV, când a revenit în imagine.

Un operator care o însoțea, Jason Conduit, a intervenit și l-a fugărit pe atacator, cu un suport de lumini. L-a reținut pe atacator, până când au ajuns polițiști la fața locului.

Ulterior, s-a aflat că atacatorul avea asupra lui o șurubelniță. Poliția Metropolitană a transmis că bărbatul a fost arestat. Acesta făcea amenințări cu moartea și asupra căruia au fost găsite substanțe interzise.

Acesta nu este singurul atac ce a avut loc asupra unui jurnalist, în timpul protestelor ce au izbucnit la nivel mondial, în urma decesului lui George Floyd.

Organizația pentru libertatea presei US Press Freedom a raportat peste 130 de astfel de incidente, dintre care 108 din partea unor polițiști, scrie a1.ro.


Preluat de la: Publika.md