Femeile care se machiază și poartă mască de protecție își pun viața în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă

Medicul specialist în dermatologie, Oana Spânu, a declarat că măştile chirurgicale sau cele din materiale textile ar trebui să fie purtate până la maximum 5-6 ore,a cestea devenind focar de infecție mai ales pentru femeile care se machiază. Acestea riscă probleme grave cu tenul. Fața lor se poate desfigura.

În cazul în care măștile vor fi refolosite, acestea trebuie spălate şi călcate pentru a îndepărta bacteriile de pe suprafaţa lor.

„De când am redeschis cabinetul au venit multe paciente cărora le-a apărut sau li s-a exacerbat acneea şi dermatita periorală, adică inflamaţii, scuame, înroşirea pielii, senzaţii de sensibilitate, de usturime, de arsură în jurul gurii, chiar şi în jurul nasului. Le recomand să nu se mai machieze în perioada în care poartă masca.

Chiar dacă au un ten normal, fără probleme, să nu aplice în zona aceasta foarte multe produse. Şi aici mă refer la creme grase, la baza de machiaj, care este extrem de ocluzivă pentru pori, pentru glanda sebacee, la fonduri de ten cu putere mare de acoperire şi la pudre. Trebuie să se demachieze blând, să clătească bine produsul de curăţare cu apă. Dacă e posibil să se machieze doar în jurul ochilor şi în rest să aplice doar o cremă hidratantă. Aşa ar fi ideal pentru a preveni tocmai această proliferare bacteriană într-un mediu cald şi umed, care automat duce la apariţia acneei”, a spus Oan Spânu.

Oana Spânu recomandă oamenilor să se adreseze unui medic specialist dacă manifestările de tip acnee sau dermatită persistă mai mult de 10-14 zile, scrie a1.ro.


Preluat de la: Publika.md