Reîncep căutările avionului Malaysia Airlines MH370, prăbușit în urmă cu șase ani

Experții internaționali au anunțat că au identificat locul de pe fundul oceanului Indian, unde cred s-ar fi prăbușit avionul Malaysia Airlines MH370, în urmă cu șase ani. Ca urmare, guvernul malaezian a aprobat un nou program de căutare a aeronavei dispărute, scrie b1.ro.

Descoperirile recente vizează o nouă arie de căutare pe fundul oceanului, a spus expertul în aviație Victor Iannello, care a făcut parte din echipele de specialiști australieni care au cercetat zona.

„Există șanse mai mari, se pare ca resturile avionului să se afle la 100 de mile marine de locul potențial de impact din Oceanul Indian”, a afirmat expertul, scrie thesun.co.uk.

MH370 ‘crash site found’ in huge missing flight breakthrough https://t.co/18FA21JCHT

 

Ianello și alți doi anchetatori au publicat un nou raport tehnic, susținând că avionul a zburat 115 mile la vest de Banda Aceh, deasupra insulei indoneziane Sumatra, după care aeronava a fost întoarsă în drum spre China și a zburat înapoi în Malaezia.

Avionul a dispărut în Oceanul Indian pe 8 martie 2014, în timpul unui zbor din Kuala Lumpur către Beijing cu 239 de persoane la bord. Căutarea care a costat 200 de milioane de dolari a continuat timp de 1.046 de zile până pe 17 ianuarie 2017, când a fost suspendată în conformitate cu o decizie luată de Malaezia, Australia și China. Biroul australian pentru siguranța transporturilor a publicat raportul final în octombrie anul trecut, spunând că este „aproape de neconceput” că aeronava nu a fost găsită.

Resturi din epava avionului au fost găsite pe o plajă din Queensland, Australia, în 2015.


Preluat de la: Publika.md