Regulă nouă pentru cei care intenționează să zboare cu avionul: Ce nu mai au voie să facă pasagerii

Patru dintre cele mai importante companii aeriene au implementat recent o regulă riguroasă referitoare la îmbrăcăminte pentru pasageri, menținându-și dreptul de a refuza îmbarcarea acestora în avion dacă nu respectă aceste restricții.

Ryanair, Jet2, Easyjet și TUI au implementat aceste măsuri noi, subliniind că anumite comportamente pot cauza perturbări în timpul zborurilor, notează Click. Mary Jo Manzanares, cu o experiență de 33 de ani în domeniul însoțirii de bord, a explicat rațiunea din spatele acestei restricții privind îmbrăcămintea și modul în care aceasta poate influența călătoria pasagerilor. Ea a subliniat importanța evitării conflictelor și a comportamentului inadecvat în timpul zborului, care ar putea duce la situații neplăcute sau chiar periculoase, cum ar fi o aterizare neprogramată. „Prioritatea principală ar trebui să fie evitarea problemelor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când ești în aer, s-ar putea să apară conversații sau glume inadecvate între pasageri, iar consumul de alcool poate accentua aceste situații, ducând chiar la o aterizare neprogramată. Nimeni nu dorește asta”, a spus Mary Jo Manzanares, conform Birminghammail.

O altă însoțitoare de zbor a confirmat că este dreptul companiilor aeriene să refuze îmbarcarea persoanelor care nu respectă standardele de vestimentație considerate acceptabile de către echipajul de bord. Aceste standarde includ evitarea hainelor care poartă însemne ofensatoare sau conțin limbaj nepotrivit, iar pasagerii sunt rugați să acopere sau să îndepărteze astfel de articole înainte de a urca în avion.

Chiar dacă multe companii aeriene nu au reguli oficiale de vestimentație, este recomandat să evitați să purtați haine murdare, rupte sau prea casual în timpul călătoriilor cu avionul. De asemenea, trebuie să fiți atenți la eventualele restricții referitoare la îmbrăcăminte, cum ar fi interzicerea hainelor de plajă sau a încălțămintei necorespunzătoare. Este esențial să reținem că, în unele situații, companiile aeriene pot institui reguli specifice în concordanță cu legislația și tradițiile locale ale țării în care operează, iar pasagerii sunt obligați să se conformeze acestor reguli înainte de a se îmbarca.


Preluat de la: Timpul.md