Record sumbru de infectări cu Covid-19 în Rusia. Prima reacție de la Kremlin

Rusia a raportat un nou record privind numărul de noi cazuri de Covid-19, 15.150 de infectări în ultimele 24 de ore, dintre care peste 5.000 la Moscova. O primă reacție vine de la Kremlin.

Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea pentru creşterea record a cazurilor de COVID-19 în Rusia, insă a anunţat că situaţia este sub control, relatează Reuters, citată de Agerpres

Potrivit Worldometers, sunt 15.150 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, inclusiv 5.049 în capitala Moscova, scrie digi24.ro.

Aproape toate facilităţile de detenţie preventivă din Moscova au încetat să mai primească noi suspecţi ca măsură de precauţie, a anunţat agenţia de presă TASS, citând un grup de monitorizare a închisorilor.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, cea mai afectată zonă, a declarat că această săptămâna s-ar putea dovedi decisivă în încercarea de a reduce răspândirea virusului, mai scrie sursa citată. El a spus că aproximativ 1.200 de persoane au fost spitalizate în fiecare zi în capitală, o creştere faţă de rata zilnică de 1.000 săptămâna trecută, şi că el speră că autorităţile vor preveni ca acest număr să depăşească 1.500.

„După 1.500 situaţia va fi mai grea. Ne vom descurca de asemenea cu aceasta. Dar va fi o altă ordine de magnitudine”, a declarat el, citat de TASS.

Joi, oraşul cu aproape 13 milioane de locuitori a anunţat că va introduce un sistem de cod QR pentru personalul şi clienţii cluburilor de noapte şi barurilor care sunt deschise între miezul nopţii şi 6 dimineaţa.

Moscova a ordonat companiilor ca cel puţin 30% din personal să lucreze de la distanţă şi a introdus şcoala online pentru învăţământul secundar.

Rusia, care are o populaţie de aproximativ 145 milioane de locuitori, a raportat 1.369.313 de cazuri de când a început pandemia. Ţara a anunţat 232 de decese legate de COVID în ultimele 24 de ore, ridicând numărul oficial al morţilor la 23.723.


Preluat de la: Publika.md