Reacţia şefului Procuraturii Anticorupţie la conturile sparte. Veronica Dragalin: Nu comentez

Nu comentez. Astfel a răspuns Veronica Dragalin pentru Euronews, atunci când a fost întrebată despre cum a fost numită în funcţia Procuraturii Anticorupţie. Jurnalistul a făcut referire la pretinsa corespondenţă între Sergiu Litvinenco şi Svetlana Balmuş, care a apărut în public după ce a fost spart contul de Telegram al ministrului Justiţiei. Cei doi ar fi făcut aranjamente pentru ca Veronica Dragalin să câştige concursul pentru şefia Procuraturii Anticorupţie. 

„Eu nu vreau să comentez informaţiile care au ajuns în spaţiul public printr-o gravă infracţiune criminală, o invaziune în viaţa privată a unei persoane. Dacă am comenta conţinutul acestei discuţii, am încuraja aşa oameni să continue mai departe, să comită aşa gen de infracţiuni. MUSCA Noi nici nu ştim din ce surse au apărut şi dacă sunt, cu adevărat, toate veridice”, a declarat Veronica Dragalin în cadrul unui interviu pentru Euronews România. 

„Surprize, surprize. Cică Bordeianu e primul. Asta în condiţiile în care am discutat şi convenit ca Dragalin să fie prima. Dacă ei sunt cu surprize, noi tot va trebui să le facem surprize. Ei vor să ştie cum votăm noi”, asta ar fi discutat ministrul Justiţiei Sergiu Litvinenco şi Svetlana Balmuş. membru al Consiliului Superior al Procurorilor. 

Iniţial, ministrul a infirmat corespondenţa lui de pe Telegram, apărută în spaţiul public. Mai târziu a menţionat că o parte din conversaţii sunt adevărate, altele au fost trunchiate şi denaturate. 


Preluat de la: Publika.md