Reacția partidelor la îndemnul Violetei Ivanov de a o susține la prezidențiale. Vladimir Voronin: ”Membrii PCRM nu vor alerga după Ivanov”

Îndemnul Violetei Ivanov către susţinătorii Partidului PRO MOLDOVA, Partidului Democrat şi cei ai PCRM să o susțină la alegerile prezidențiale nu a fost pe placul fostului ei şef de partid, Vladimir Voronin. Liderul Partidului Comuniștilor i-a îndemnat pe toţi alegătorii, indiferent ai cui susţinători sunt, să nu voteze pe nimeni la aceste alegeri.

„Eu nu cred că membrii partidului nostru vor fugi după această Ivanov. Un om normal nu umblă în câţiva ani prin trei partide şi nu umblă cu insinuările pe care le face ea, cu partidul ei. Noi boicotăm în genere, chemăm alegătorii să nu iasă la vot, că nu ai pe cine alege. Toţi îs ca Ivanov sau aproape de Ivanov”, a afirmat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Iar deputatul PRO MOLDOVA, Sergiu Sîrbu, consideră firesc ca, mai aproape de alegeri, fiecare candidat să atragă cât mai mulţi votanţi de partea lui.

„Este un îndemn logic, toţi concurenţii electorali au dreptul să discute cu alegătorii indiferent de culoarea politică. Noi la partid încă nu am discutat acest subiect, vom discuta şi vom vedea care este strategia noastră de campanie şi de poziţionare.”, a comunicat deputatul partidului „PRO MOLDOVA”, Sergiu Sîrbu.

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, nu a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu la acest subiect.

PUBLIKA.MD amintește că candidatul Partidului „ȘOR” la funcţia de preşedinte, Violeta Ivanov, a îndemnat mai multe partide politice să o susțină la alegerile prezidențiale. Este vorba depre Partidul Comuniștilor, PDM, PRO MOLDOVA, dar și alte formațiuni care nu au înaintat un candidat pentru scrutinul din noiembrie, dar împărtășesc aceleași viziuni ca și Partidul „ȘOR”.

CITEȘTE ȘI: Violeta Ivanov a îndemnat PCRM-ul, PDM-ul, dar și PRO MOLDOVA să o susțină la alegerile prezidențiale


Preluat de la: Publika.md