Aproape 300 de elevi din țară au fost testați pozitiv cu COVID-19, iar peste 7.000, plasați în regim de autoizolare

Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 284, iar 7 186 au fost plasați în regim de autoizolare. Informația a fost comunicată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, Igor Șarov a declarat că până în prezent, 373 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 72 de persoane, iar alte 77 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic 52 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 35 de cadre didactice și 20 de reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 35 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

Cât despre învățământul superior, în perioada 5-9 octombrie a fost testat pozitiv cu COVID-19 un număr de 39 de studenți, iar 121 se află în autoizolare. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 17. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane și în autoizolare 27.

Din numărul total de 1 398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea 1 096. În prezent, 6 grădinițe și 18 grupe de copii se află în carantină.  Patru copii au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, iar alți 453 se află în autoizolare. 67 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În autoizolare se află 107 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, iar alte 92 se află în autoizolare.

Ministrul Igor Șarov a îndemnat elevii și cadrele didactice să evite în continuare aglomerările, atât în școală, în curtea școlii, dar și la intrarea în școală.

„Dragi elevi, voi sunteți viitorul acestei țări. Vă rog, părintește, să vă protejați și să îi protejați și pe cei dragi vouă. Stimați părinți, dragi cetățeni! Acum ca niciodată, este necesar să protejăm profesorii și educatorii! Ați simțit în perioada dată cât de importanți sunt acești oameni”, a conchis oficialul.


Preluat de la: Publika.md