Reacţia directorului CNAMUP la acuzaţiile primarului din Sângerei: "Asta este un moft"

Directorul Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească spune că acuzaţiile primarului din Sângerei sunt nefondate. Se întâmplă după ce Arcadie Covaliov, bolnav de COVID-19 și internat în spital, a povestit, într-un live pe o rețea de socializare, că, inţial, s-a tratat la domiciliu, însă, după opt zile, starea lui de sănătate s-a agravat. El a cerut să fie dus la o instituție medicală din Capitală, dar transportarea lui ar fi fost tergiversată.

Potrivit lui Boris Golovin, Arcadie Covaliov a solicitat în seara de 24 decembrie să fie transportat la Chişinău, dar fiindcă nu era în stare gravă și nu era nicio urgență a fost luată decizia ca acesta să fie dus la Chișinău abia dimineaţă. 

„Eu am consultat întrebarea şi cu medicul şef al Spitalului Republican, care tot mi-a confirmat că se poate de adus pacientul a doua zi şi, de asta, noi nu l-am adus. Domnul, cum am aflat eu pe urmă, tare insista ca să fie adus în seara aceea şi a fost adus cu serviul de aviaţie sanitară la ora 2 sau la ora 3 de noapte. Asta este un moft.”, a afirmat directorul CNAMUP, Boris Golovin.

În prezent, Arcadie Covaliov este internat la Spitalul Republican. În transmisiunea de pe Facebook, primarul oraşului Sângerei spune că starea s-a de sănătate s-a agravat şi are pneumonie bilaterală.

Am încercat să discutăm cu Arcadie Covaliov, însă acesta are telefonul deconectat. Totodată, reprezentanţii Spitalului Republican au refuzat să ne ofere informaţii despre starea acestuia, motivând că nu pot divulga date personale.

De la începutul pandemiei, în raionul Sângerei s-au înregistrat 1820 de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, iar 46 de oameni au murit din cauza complicaţiilor provocate de noul virus.

CITEŞTE ŞI: Primarul orașulului Sîngerei diagnosticat cu noul coronavirus a făcut un LIVE de pe patul de spital


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie