Răzbunuare dodonistă / Guvernul anti-european Chicu cere „sancționarea judecătorului CC Nicolae Roșca” pentru… „propagandă”

Guvernul anti-european în frunte cu „tehnocratul” Ion Chicu anunță înaintarea Curții Constituționale a unei sesizarea cu privire la inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale (CC), Nicolae Roșca.

 La baza sesizării Guvernului stă o simplă declarație a magistratului făcută în timpul examinării legalității Acordului de credit cu Federația Rusă, potrivit căreia ”Noi nu am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat și nu vom muri nici după aceste 200 de milioane”.

Potrivit legislației, СС poate aplica judecătorilor, în funcţie de gravitatea abaterii, sancţiuni disciplinare precum avertisment, mustrarea sau ridicarea mandatului de judecător al CC.

”Noi sesizăm CC ca să spună dacă este adecvat ca un judecător al CC să facă propagandă. Considerăm că judecătorul Curții Constituționale, Nicolae Roșca, în cadrul ședinței din 7 mai, a trebuit să se abţină de la orice comentariu în legătură cu o cauză aflată în curs de judecare”, a declarat ministrul.

Sergiu Litvinenco: Guvernul Chicu consideră că domnul Roșca a făcut, atenție, … ”propagandă” 🙂 

În ziua în care Președintele Comisiei de la Veneția a transmis un mesaj de susținere plenară a Curții Constituționale și judecătorilor ei, Guvernul Chicu decide ”inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curţii Constituţionale a Republicii Moldova dlui Nicolae Roșca”.

Cel mai nostim este argumentul care stă la baza sesizării. Domnului Nicolae Roșca i se impută declarația ironică făcută în ședința Curții precum că ”Noi nu am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat și nu vom muri nici după aceste 200 de milioane”.

Prin această declarație ironică, Guvernul Chicu consideră că domnul Roșca a făcut, atenție, … ”propagandă” 🙂 Citează chiar din dicționarul explicativ al limbii române ce înseamnă propagandă (nu înțeleg de ce nu folosesc ”dicționarul moldo-român a lui Vasile Stati”).

E greu să comentezi așa ceva dacă sincer. Dar dacă vine comanda, ce să facă ”tehnocrații” lui Dodon? Trebuie să execute și gata!

Dacă ei consideră ironia ”propagandă”, apoi ma tem să mă gândesc cum înțeleg ei propaganda ca atare? 🙂

Mai jos este textul, vă rog să vă delectați cu sesizarea năstrușnică formulată de Guvernul Chicu

 


Preluat de la: Timpul.md