Ramzan Kadîrov oferă bani mirilor, a căror situație financiară a fost afectată de pandemie, pentru a se putea căsători

Liderul cecen Ramzan Kadîrov le va oferi bani mirilor, a căror situație financiară a fost afectată de pandemie, pentru a se putea căsători, scrie BBC, citat de digi24.ro.

În Cecenia, o regiune cu o populație predominant musulmană, tradiția cere ca un tânăr care urmează să se căsătorească trebuie să îi ofere miresei sau rudelor ei o sumă de bani – urdu – înaintea ceremoniei. Însă din cauza pandemiei de coronavirus care a avut un impact negativ asupra economiei, mulți bărbați ceceni nu-și permit să mai prezinte „plata” viitoarei mirese și familiei ei.

Până acum, 207 persoane au primit bani de la liderul cecen Ramzan Kadîrov pentru a se putea căsători, potrivit agenției de presă RIA Novosti. Fiecărui mire i-a revenit suma de aproximativ 700 de dolari.

Nunțile cecene sunt, de regulă, evenimente somptuoase, însă, din cauza pandemiei, totul s-a schimbat.

„Doar două mașini mai pot veni pentru a lua mireasa de acasă, iar numărul participanților este limitat. Cecenii nu sunt obișnuiți cu aceste restricții deoarece nunțile sunt printre cele mai importante festivități și în mod normal se organizează cu sute de invitați”, potrivit unui reportaj difuzat la televiziunea de stat Grozny TV.


Preluat de la: Publika.md