PUBLIKA REPORT. Situație critică: mai multe paturi în spitale şi mai mulți bolnavi de COVID-19 tratați la domiciliu

Ministerul Sănătății activează astăzi 120 de paturi la Spitalul Clinic Republican pentru pacienții aflați în stare gravă în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Potrivit ministrei Sănătății, acolo vor fi tratați pacienții care înregistrează o ameliorare a stării de sănătate după terapie intensivă, precum şi cei cu forme moderate și severe de boală. Nu este prima extindere a numărului de paturi pentru bolnavii cu noul coronavirus.

Între timp, noul protocol provizoriu COVID-19 lărgește lista bolnavilor care pot fi tratați la domiciliu. Printre aceste categorii se regăsesc şi persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani fără boli concomitente şi copiii mai mari de 7 ani.

Svetlana Lupu,  șefa Direcției politici în domeniul asistentei medicale spitalicești Ministerul Sănătății, Ludmila Bârcă, directoarea Spitalului Municipal de Boli Infecțioase pentru Copii, şi Alexei Ceban, medic epidemiolog ANSP, explică evoluția numărului de cazuri de COVID-19 şi noile abordări ale acestei maladii conform Protocolului Provizoriu COVID-19.


Preluat de la: Publika.md