PUBLIKA REPORT. Se încheie starea de urgență, începe codul roșu în sănătate

Astăzi este ultima zi de stare de urgență. După 60 de zile de restricții stabilite de Parlament, Republica Moldova impune de mâine starea de urgență în sănătate care lasă în vigoare majoritatea restricțiilor sanitare de până acum. Ieri ministra Sănătății a declarat că a solicitat premierului adoptarea unei hotărâri de Guvern care să stabilească în continuare măsurile de prevenire şi respectarea acestora de către autorități şi cetățeni.

Schimbarea din punct de vedere juridic a stării de urgență intervine într-un moment delicat pentru Republica Moldova. Săptămâna aceasta numărul cazurilor noi a crescut considerabil, mai ales în urma identificării unor noi focare.

Cum s-a schimbat între timp situația epidemiologică din ţară şi cât de pregătit este sistemul pentru a reacționa la noi provocări, ne spun Boris GÂLCA, consilierul primarului general Chișinău în politici de sănătate, Elena BACALU, președinta Comisiei parlamentare de sănătate, Liliana IAȘAN, directoarea AMT Buiucani, Constantin COJOCARU, primarul municipiul Edineţ, şi Ala TOCARCIUC, expert internațional în sănătate publică.


Preluat de la: Publika.md