PUBLIKA REPORT. La un caz tratat, alte două cazuri noi de COVID-19

La un pacient tratat, alți doi bolnavi de COVID-19 confirmați. Aceasta este tendința din ultimele zile înregistrată în Republica Moldova. Datele au pus pe jar autoritățile care au anunțat că ar putea renunța la măsurile de relaxare sanitară adoptate săptămâna trecută. Mai mult, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică spune că unele spitale din ţară nu mai pot face față numărului mare de pacienți.

Şi prim-ministrul a luat ieri atitudine. El s-a arătat nemulțumit de situația de la Piața Centrală unde nu sunt respectate normele sanitare. Ion Chicu a solicitat Ministerului Sănătății să pregătească un document de închidere a pieței dacă în următoarele zile nu vor ține cont de regulile impuse de autoritățile sanitare.

Despre efectele relaxării şi pericolele care ne pasc în această perioadă, discutăm cu invitații Andrei DUMBRĂVEANU, sociolog, Mihai CIOCANU, directorul Institutului de Medicină Urgentă, Vitalie DRAGANCEA, consilierul prim-ministrului, şi Serafim Urechean, fost primar general al municipiului Chișinău.

 


Preluat de la: Publika.md