PSRM va contesta decizia CSE privind suspendarea licenţelor de emisie

Partidul Socialiştilor este determinat să conteste în instanţă decizia Comisiei Situaţii Excepţionale privind suspendarea licenţei de emisie pentru şase posturi TV. Despre aceasta anunţă printr-un comunicat, emis sâmbătă. 

„Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care conduce Comisia pentru Situații excepționale, trebuie demisă. Toate deciziile ilegale, neconstituționale ale Comisiei vor fi contestate și anulate în instanță”, se arată în comunicatul PSRM. 

Socialiştii acuză guvernarea că ar institui o cenzură şi se arată indignaţi de faptul că motivaţiile premierului Nataliei Gavriliţa privind prelungirea stării de urgenţă au fost altele decât ce s-a decis vineri seară la CSE. 

„Luarea unei asemenea decizii prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale este o acțiune de nihilism juridic. Amintim că prim-ministrul Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, a garantat că starea de urgență este solicitată doar pentru soluționarea problemelor energetice și nu va fi utilizată pentru restricționarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova. Închiderea posturilor tv de opoziție demonstrează încă o dată lașitatea, lipsa de scrupule și ipocrizia regimului de la guvernare”, a se menţionază în comunicatul PSRM. 

De asemenea, Partidul Socialiştilor a făcut apel la comunitatea internaţională să reacţioneze în raport cu decizia CSE de a suspenda licenţa de emisie pentru Primul în Moldova, NTV, Accent TV, TV6, Orhei TV şi RTR Moldova pe durata stării de urgenţă. 


Preluat de la: Publika.md