MAGIE în Chişinău. S-au aprins luminiţele de Crăciun în tot oraşul (FOTO/VIDEO)

3,2,1 şi … Chişinăul e plin de lumină. Acum spiritul sărbătorilor de Crăciun este şi mai aproape. Inauguarea pomului şi a târgului din Centrul Capitalei a avut loc la ora 17:00. 

Odată cu aprinderea luminiţelor din centrul Capitalei, au fost pornite şi iluminate şi decoraţiunile din toate sectoarele oraşului. 

Primăria a informat că la tradiţionalul târg de Crăciun vor fi comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: produse fast food, snack-uri, produse de patiserie fără cremă, cofetărie, popcorn, vată de zahăr,  acadele, băuturi răcoritoare și fierbinți, bere etc.

De asemenea, în PMAN vor fi instalate carusele, va fi trenulețul, dar și alte activități distractive pentru copii.

Pe durata sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural.

Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun, amenajată de Primărie, vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii. Mai mult, vinerea, sâmbătă și duminica, copiii vor primi aici cadouri de la Moș Crăciun.

Decorul şi pomul de Crăciun vor putea fi admirate în Piaţa Marii Adunări Naţionale până în 15 ianuarie. 

Cheltuielile pentru pregătirea și desfășurarea acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice de Crăciun și Anul Nou în capitală vor fi suportate de Primăria Municipiului Chișinău, preturile de sector, direcțiile generale, direcțiile, secțiile și serviciile subordonate Primăriei, în limita mijloacelor financiare alocate pentr anul 2022 la compartimentul respectiv, iar în cazul întreprinderilor municipale – în limita resurselor financiare proprii.


Preluat de la: Publika.md