PSDE şi PSD, împreună pentru integrarea europeană. "Vrem să implementăm practicile europene la noi acasă"

Preşedintele Partidului Social Democrat European din ţara noastră a subliniat că profită de perioada în care se află în opoziţie pentru a reconstrui formaţiunea. După schimbul de experienţă cu partenerii social-democraţi din România, dar şi din alte ţări europene, învaţă cum să gestioneze probleme în diferite domenii.  

„PSDE își dorește să asigure transferul de practici europene și experiență aplicată de către colegii social-democrați din România în Republica Moldova, pentru a ridica nivelul pregătirii profesionale a echipei  Partidului Social Democrat European”, a declarat Ion Sula, preşedintele Partidului Social Democrat European. 

În acelaşi context, Marius – Constantin Budăi a lăudat intenţiile de reconstrucţie a PSDE. Social – democratul din România a precizat că partidul din care face parte are experienţă şi din perioada când era în opoziţie, şi de la guvernare. PSD este dispus să împărtăşească toată experienţa pentru PSDE în procesul de reformare, dar şi a parcursului european.

„Mă bucur să aud de la dumneavoastră că vorbiţi de o reconstrucţie europeană, de o reconstrucţie după principiile şi normele europene. Necondiţionat, atât cât aveţi nevoie sprijinul nostru este colegial şi prietenesc, în primul rând, frăţesc aş putea spune pentru a vă asigura tot de ce aveţi nevoie pentru viitorul dumneavoastră parcurs european”, a declarat la rândul său, Marius – Constantn Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale. 

Partidul Social European de la noi şi Partidul Social Democrat din România şi-au consolidat relaţia, în special, din 19 mai 2021, când au semnat un acord de colaborare. 


Preluat de la: Publika.md