Protestul agricultorilor S-A ÎNCHEIAT după ce au primit mai multe PROMISIUNI de la ministrul Agriculturii

Protestul agricultorilor s-a încheiat. Zeci de fermieri, care au venit la intrarea în oraşul Căuşeni cu tehnică agricolă, au primit mai multe promisiuni de la ministrul Agriculturii.

După ore bune de protest, ministrul Ion Perju a mers să discute cu fermierii. 

PUBLIKA.MD aminteşte că fermierii din raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni, două din raioanele cel mai mult afectate de grindină şi secetă, au blocat astăzi cu tractoarele traseul naţional Chişinău-Căuşeni. Agricultorii spun că au pierderi colosale şi sunt nemulţumiţi că autorităţile întârzie cu ajutoarele.

Protestul fermierilor a creat ambuteiaje kilometrice în zonă, iar, la un moment dat, şoferii blocaţi în trafic s-au luat la harţă cu agricultorii. 

În urma manifestaţiei au fost iniţiate trei proceduri contravenţionale. Una pentru insultarea oamenilor legii, alta pentru blocarea intenţionată a arterelor şi a treia pentru încălcarea normelor Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică privind controlul noului coronavirus.

CITEŞTE ŞI: Au ieşit la PROTEST. Agricultorii din raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni au blocat traseul naţional (FOTO/VIDEO)


Preluat de la: Publika.md