Republica Moldova va primi din partea FMI o asistență financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari

Misiunea FMI a încheiat consultările cu Republica Moldova privind noul program economic, care se va desfășura în următorii trei ani. Astfel, ţara noastră va primi din partea FMI o asistență financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari. Anunţul a fost făcut în cadrul unui comunicat de presă emis de Fondul Monetar Internaţional.

Noul program va avea ca obiectiv sprijinirea relansării economice a Republicii Moldova după depășirea pandemiei COVID-19 și avansarea în implementarea unor reforme instituționale ambițioase.

PUBLIKA.MD aminteşte că în perioada 7-24 iulie, echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, a purtat din sediul FMI la Washington discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind un program economic susținut de FMI. 

Ne așteptăm ca Consiliul de Directori Executivi al FMI să discute noul program cu Republica Moldova în luna septembrie, după ce autoritățile Republicii Moldova vor implementa un șir de acțiuni prealabile, inclusiv în domeniul independenței băncii centrale, supravegherii sectorului financiar și transparenței bugetar-fiscale„, a declarat expertul FMI, Ruben Atoyan.

CITEŞTE ŞI: Moldova a început negocierile pentru un nou program cu Fondului Monetar Internaţional

 

 


Preluat de la: Publika.md