Protestele din Belarus nu contenesc. Mii de oameni au ieșit şi duminică în stradă, pentru a cere și demisia lui Lukaşenko

Protestele din Belarus nu contenesc nici după 70 de zile de la alegerile prezidenţiale. Mii de oameni au protestat şi duminică, pentru a cere și demisia lui Alexandr Lukaşenko. Mai multe stații de metrou au fost închise, unele străzi au fost blocate și a căzut internetul. Şi aceste manifestații s-au încheiat cu mai multe rețineri.

La Minsk, oamenii au organizat așa-numitul marș al partizanilor. Mulțimea a manifestat ore în șir, motiv pentru care s-a circulat cu dificultate, iar intrările în oraș au fost blocate. Pe străzi au fost scoase vehicule militare, iar mascații au reținut cel puțin 40 de protestatari.

Un bărbat a fost pe sus dintr-o parcare, în timp ce stătea în automobil. Forțele de ordine au tras cu gloanțe de cauciuc și au lansat fumigene, după ce manifestanții ar fi aruncat cu pietre.

Și locuitorii de la Brest au ieșit duminică la protest. Oamenii au scandat „Minsk, suntem cu tine”.

Protestele din Belarus au izbucnit după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 9 august, conform cărora Alexandr Lukașenko a obținut un nou mandat. Însă acestea au fost contestate de opoziția belarusă și de Uniunea Europeană, care a sancționat mai mulți oficiali de la Minsk pentru reprimarea manifestațiilor. Ministerul de interne al Belarusului a anunțat recent că ar putea folosi arme letale împotriva protestatarilor.


Preluat de la: Publika.md