MOTIVUL pentru care Gareth Bale a plecat de la Real Madrid

Gareth Bale a fost împrumutat de Real Madrid la Tottenham Hotspur, fotbalistul galez nemaifiind în grațiile antrenorului Zinedine Zidane în ultimul sezon. Conform presei britanice, unulul dintre motivele care au dus la ruptura dintre Bale și Real, a fost că fotbalistul nu a acceptat reducerea salarială atunci când clubul le-a cerut jucătorilor acest lucru, pentru a amortiza pierderile financiare generate de pandemia de coronavirus.

Venitul lunar urma să fie micșorat cu 10 la sută. Galezul avea un salariu de aproximativ 500 de mii de euro pe săptămână, care este plătit acum în proporție egală de Real Madrid și Tottenham.

Atât Zinedine Zidane, cât și căpitanul Sergio Ramos au insistat pe lângă fotbaliștii Realului să înțeleagă situația extremă și să accepte această micșorare. Toți angajații clubului au fost de acord, mai puțin Gareth Bale. Prin aceste reduceri salariale, „galacticii” au economisit în jur de 50 de milioane de euro în această perioadă.

În 2013 starul galez a fost transferat de Real Madrid de la Tottenham Hotspur în schimbul sumei de 101 milioane de euro, fiind cel mai scump fotbalist din lume în acel moment.
Pentru gruparea spaniolă el a jucat 251 de meciuri și a marcat 105 de goluri.

 

 


Preluat de la: Publika.md