Protest cu MĂTURI. Sectorul Buiucani ar putea rămână fără măturători

Sectorul Buiucani din Capitală ar putea rămâne fără măturători, iar fiecare zi este o provocare pentru angajaţii unei întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ. Ca să-și poată face lucrul, muncitorii sunt nevoiți să-și cumpere singuri greble, iar măturile sunt făcute din crengi.

”Aceasta este mătura cu care măturăm. Cu o aşa mătură lucrăm o săptămână.”

Zeci de angajaţi din cadrul întreprinderii de gestionare a fondului locativ numărul 14 spun că sunt nevoiţi să muncească fără echipamentul necesar, iar măturile pe care le primesc se uzează foarte repede.

”Suntem nevoiţi să căutăm crengi ca să măturăm.”

” Din luna martie de când s-a început pandemia ne-a dat măşti doar odată, dar după aceasta meşterul ne-a cumpărat la fiecare câte o mască şi ne-a dat.”

”Eu scot containerul cu mâinele goale şi mă tem pe această pandemie. Odată în an ne dau mănuşi.”

Angajaţii au mari aşteptări de la noul director interimar, proaspăt instalat în funcţie. Oamenii vor ca el să se implice în soluţionarea problemelor.

”La noi bani nu se ajung de săpun, de materiale.”

”În acest moment noi avem nişte greble fărmate, unde administratorul cere poze la fiecare greblă care s-a fărmat, când are toate pozele de la fiecare lucrător atunci avem permisiunea de a cumpăra echipament. ”

”Întreprinderea se află în proces de faliment, având datorii faţă de creditori de ordinul zecilor de milioane. Necătând la toate acestea, întreprinderea îşi păstrează activitatea asigurăm salubrizarea oraşului şi asigurăm şi muncitorii cu echipament şi cu instrumentele necesare”, a declarat maistrul Victor Sarateanu.

Am încercat să discutăm şi cu noul şef interimar al întreprinderii, Leonid Haritonov, însă acesta a fugit de camerele de luat vederi.

” – Vă luăm doar un minut. – Eu vin înapoi şi o să vă ofer interviu.”

Ulterior, Haritonov a revenit cu un apel şi ne-a oferit un interviu.

”Rămâne să vedem de ce nu au fost asiguraţi. Noi ne luăm angajamentul toate aceste neajunsuri”, a spus Haritonov. 

Întreprinderea de gestionarea a fondului locativ numărul 14 are aproximativ 50 de angajaţi şi deserveşte 186 de blocuri din sectorul Buiucani al Capitalei.


Preluat de la: Publika.md