Promisiunile Giorgiei Meloni în Parlament. Italia va fi un partener de încredere al NATO şi va susţine Ucraina

Italia va rămâne un partener de încredere al NATO pentru susţinerea Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei şi nu va ceda şantajului lui Vladimir Putin privind energia. Cu acest mesaj şi-a făcut introducerea noul premier al Italiei, Giorgia Meloni, în Parlamentul Italiei. Ea a mers în legislativ pentru a face faţă unui vot de încredere. 

 “A ceda la şantajul lui Putin cu energia nu ar rezolva problema, ci ar agrava-o, deschizând calea către alte pretenţii şi şantaje”, a declarant şefa partidului Fratelli d’Italia în faţa eurodeputaţilor.

 Mai mult, noul premier italian a denunţat neo-imperialismul sovietic al lui Putin prin războiul pe care-l duce în Ucraina.

Ca viziune politică, Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru al Italiei, s-a pronunţat anterior pentru “Europa patrioților” în fața “ideologiei stângii” și “Europa mai curajoasă” pe plan global, iar în ceea ce privește războiul Rusiei în Ucraina. Şeful Executivului de la Roma l-a asigurat pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, de faptul că Ucraina va beneficia de sprijinul deplin al guvernului pe care îl conduce. 

 


Preluat de la: Publika.md