Prietenul la nevoie se cunoaşte. Energia din România a împiedicat deconectările

 

Operatorul de transport „Moldelectrica” s-a adresat operatorului din România, „Transelectrica” pentru furnizarea energiei electrice. Astfel au putut fi evitate deconectările de energie electrică. 

Secretarul de stat în domeniul energeticii, Constantin Borosan, a declarat la postul public de televiziune că, astăzi, la ora 7:00, când consumul de energie creşte brusc, deficitul de curent a constituit 170 – 230 MW/h. Acest deficit a fost acoperit din furnitările de urgenţă, asigurate de România. 

Oficialul a explicat că statul caută, în continuare, surse alternative de aprovizionare cu energie electrică. Barosan a precizat că, în prezent, autorităţile sunt în proces de a încheia un contract comercial, fără a menţiona cu cine. 

Totodată, Energocom mizează că va putea achiziţiona curent prin intermediul platformei OPCOM, operatorul de piaţă a energiei electrice din România. 

După cum a anunţat vineri ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, Bucureştiul a confirmat livrarea a 235 de MWhd la preţul de 90 de euro.

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md