Produsele care provoacă oboseala

Astfel, concluzionează ei, consumul unor produse alimentare populare poate avea un impact negativ semnificativ asupra performanţei de zi cu zi.

Cercetătorii americani au întocmit o listă cu astfel de produse, în care au inclus alimentele cele mai frecvent cumpărate din supermarketuri.

Pe primul loc se situează băuturile alcoolice, care provoacă somnolenţa şi împiedică organismul să se relaxeze.

Urmează dulciurile, responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sînge şi care favorizează o stare puternică de oboseală a organismului uman.

Pe locul trei se situează carnea de curcan: proteinele din componenţa sa provoacă o scădere a eficienţei din cauza efectului lor de relaxare.

Această listă include şi produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sînge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia.

Respectivul clasament se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv.

Pentru a depăși sentimentul de oboseală și lipsă de forțe se recomandă produseșe care suplinesc deficitul de fier – spanacul, merele, sfecla, hrișca, fasolele.


Preluat de la: Noi.md