Grosu: „Tradițiile populare fac parte din ADN-ul nostru”

Alături de participanții la evenimentul de promovare a folclorului și a portului popular au fost Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu un grup de deputați.

Șeful legislativului a salutat oamenii frumoși, păstrători ai tradițiilor populare, adunați în lunca Nistrului. „Neamul nostru va dăinui atît timp cît vom avea obiceiuri și tradiții populare, pentru că acestea face parte din ADN-ul nostru. În fiecare familie, ca și în fiecare localitate, este timp pentru muncă și timp pentru sărbătoare. Neamul nostru știe să muncească și știe să se petreacă”, a menționat Igor Grosu.

Festivalul a debutat cu o paradă a portului popular, care s-a desfășurat de-a lungul satului Telița, pînă pe malul rîului Nistru, în acorduri de muzică de fanfară, dar și cu o horă mare, în care s-au prins toți participanții la eveniment. Programul evenimentului a mai inclus un tîrg cu produse autohtone, zone special amenajate pentru copii, un tîrg al meșterilor populari specializați în olărit, prelucrarea artistică a lemnului, împletituri din nuiele, broderie și croșetare, confecționarea instrumentelor populare.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Raional Anenii Noi, fiind dedicat Zilei naționale a portului popular, sărbătorită în ultima duminică a lunii iunie, și a Zilei Nistrului, marcată la sfîrșitul lunii mai.


Preluat de la: Noi.md