Procurorii cer 30 de zile de arest pentru şeful penitenciarului de la Brăneşti, Viorel Perciun

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru şeful penitenciarului de la Brăneşti, Viorel Perciun. Acesta a fost reţinut de oamenii legii fiind suspectat într-un caz de escrocherie cu carduri bancare, alături de alţi 11 membri ai unei grupări criminale, cu vârste între 20 şi 45 de ani. Magistraţii Judecătoriei Ciocana urmează să decidă astăzi în ce condiţii ar urma să fie cercetat. Perciun neagă toate acuzaţiile.

Viorel Perciun îi cunoaşte pe câţiva dintre cei implicaţi în schemă, însă el nu este implicat în niciun fel, declară avocatul acestuia.

„Fiind directorul instituţiei penitenciare el cunoaşte numele prenumele unor deţiunţi care sunt vizaţi. Dumnealui declară că nu are nici o tangenţă cu învinuirile care i se aduc.”, a spus avocatul lui Viorel Perciun, Dumitru Marco. 

Pe banca acuzaţiilor au fost aduşi încă nouă dintre suspecţi.

Printre suspecţi este şi o tânără.

Toţi resping învinuirile.

„Clientul meu nu recunoaşte vine şi este nevinovat. La moment declaraţii nu a dat.”, a spus avocatul, Carolina Bulgari. 

În data de 12 februarie, Poliția Capitalei a anunţat că o grupare criminală formată din 12 membri a fost destructurată. Doi dintre suspecţi își ispășesc pedeapsa în penitenciare. Gruparea criminală ar fi comis în jur de 150 de infracțiuni, iar valoarea prejudiciului cauzat se ridică la peste 700 de mii de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la opt ani de închisoare.


Preluat de la: Publika.md