A semnat contract cu sine însuşi. Edilul de la Sîngera, suspectat de conflict de interese

A semnat cu sine însuşi un contract de închiriere a propriei maşini în interes de serviciu, chiar dacă primăria oraşului deţinea un alt automobil pentru acest scop. Este vorba de primarul oraşului Sîngera din municipiul Chişinău, care în prezent este suspectat de încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Autoritatea Naţională de Integritate a emis un act de constatare în acest sens, iar primarul riscă să fie demis din funcţie.

Valeriu Popa ar fi semnat documentul de arendă în luna ianuarie a anului trecut. Deşi, pentru închirierea automobilului nu s-a plătit nimic, din bugetul primăriei au fost alocaţi bani pentru procurarea combustibilului, iar cantitatea lunară varia între 127 şi 187 de litri. Legal, Valeriu Popa a trebuit să ia o astfel de decizie doar după ce ar fi primit acordul autorităţilor competente.

Dacă actul de constatare emis va fi definitiv, în afara de demiterea din funcţie, primarul mai riscă să fie lipsit de dreptul de a deţine funcţii publice pentru o perioadă de 3 ani.

Am încercat să obţinem o reacţie de la edil, însă, acesta ne-a comunicat că în câteva zile va susţine o conferinţă de presă, la care va răspunde la toate întrebările.


Preluat de la: Publika.md