Problema cîinilor maidanezi din municipiul Soroca

Oamenii au mers la Primăria Soroca, unde au cerut autorităților locale să găsească soluții în regim de urgență. Asta după ce în ultimele două săptămîni, patru persoane au fost atacate de cîinii fără stăpîn.

Locuitorii din oraș spun că haitele de cîini s-au înmulțit și că acestea dau tîrcoale în curțile de bloc și pe lîngă terenurile de joacă. Protestararii au cerut crearea unor condiții adecvate pentru întreținerea maidanezilor. „Protestăm pentru drepturile acestor animăluțe nevinovate și pentru siguranța oamenilor în societate”.

Administrația municipiului spune că nu a reușit să găsească o soluție pentru această problemă.

„În anul 2021, noi am inițiat procedura de construcție a unui azil, au fost alocate 150 mii lei, s-au făcut primii pași pentru construcție. Pentru a finaliza construcția și a avea la întreținere cel puțin un număr de 150 de cîini vagabonzi în acest azil, trebuie circa două milioane jumătate de lei anual”, a spus viceprimarul municipiului Soroca, Ghenadie Mînăscurtă.

Potrivit Primăriei municipiului Soroca, anual, se cheltuiesc în jur de 200 de mii de lei din bugetul local pentru sterilizarea cîinilor fără stăpîn.


Preluat de la: Noi.md